teman2....

Monday, January 24, 2011

celebrate bday edy

as salam sume...

pe kabar kwn2, hari isnin yg agak malap nih, sungguh mls nk bt keje tp kene gk bt keje...
biasalah blog aku nih sabtu ahad mmg takde cite, arini aku nk cite psl jumaat mlm aritu, celebrate bday edy kire belated lah al maklum dia baru ada kt kl jumaat... sambut ber2 je... bt ala2 suke2 je...

kek cheese lemon dr pistachio

konon2 nk rasa cam omputih tp tak best coklat tu

bg hadiah wallet je...

bday boy yg tak boy sgt lah

sepenuh perasaan...


p/s: walaupun tak meriah tp kenangan... hrp2 thn dpn blh sambut ber3

Friday, January 21, 2011

julia marissa

as salam sume

pe kabar kwn2, msti korang mcm tak semangat sgt keje kn, sbb esok dh nk keje lg, or ada yg sambung cuti lg arini... nk cite smlm aku n the geng k ila, k watie abg arin n salleh gi melawat k iezah kt HUKM n k mira n bby nyer...
julia marissa... comel kan nama tu... kecik je anak k mira 2 kg lebih je...

julia marissa yg takmo bukak mata... tdo je

julia ngn bibik ila

alahai... geramnyer

Tuesday, January 18, 2011

selamat hari lahir en mohd rohaidi

as salam sume...

hari nih 18 januari 2011 bersamaan dengan 13 safar 1432 adalah ulang tahun kelahiran en edy @ mohd rohaidi... genap lah 30tahun dia tahun  nih, tua dh laki aku tuh... dia adalah anak ke3 drpd 9org adik badik, n org tganu kite... (alamak mcm nk bt sesi perkenalan lak) kalu di ingat2kan perkenalan kami dulu..
mmg tak sangka kami akn bertemu kembali, berkenalan pada 2003 berpisah pada pertengahan 2003 hingga akhir 2008, kami dipertemukan kembali pada akhir 2008..

apa pun, aku doakan yg terbaik en edy, semoga dimurahkan rezeki,dipanjangkan usia, diberikan kesihatan yg baik, bahagia bersama aku n family juga semoga hepi selalu kot... hadiah... hehehehe apa yek..

Monday, January 17, 2011

mari memanik kan baju org

as` salam sume...

pe kabar pagi isnin nih... hrp korang sihat2 ye ... aku nih skrg di dlm masalah sbb banyak kain aku dh sempit... ayak... pastu tpaksa la pakai kain senteng sbb dh duk pakai sampai perut... ahahhahak...
bff aku pn emy dh suh aku beli bju peknen tp alamak malu la aku... baru 3bln dh pakai baju peknen cam ober je heheh... tp mcm tepaksa je

sebenarnya nk tayang manik2 yg dpt aku bt dlm masa mls2 nih... antara yg aku dpt siapkan minggu lps gitulah

baju nih kosong,aku jht kt bwh baju je customer dr yan kedah

baju k zura dr bangi, bt bunga kristal kt tgn

aku bt highlite je kt bunge dia... simple sgt

p/s: skrg nih mmg lembab betul aku nk menjahit manik nih, sbb tu kalu customer yg bg deadline cpt2 aku mmg tak sanggup nk bt... sbb tkt tak blh nk siap kang aku gk yg susah...

Friday, January 14, 2011

mood yg pelbagai

as`salam sume kwn2...

post kali nih, nmpaknyer tanpa gambar... mood skrg nih mmg agak lah ober
hepi, sedih nk marah sume ada
n yg jd mangsa utamanyer adalah edy, ada je bnda aku nk mrh... kadang ok je
tp kadang cpt sgt angin aku naik bukan pd org lain tp cume pd dia...
ntah la... tp peliknyer bile dia ada kt kl tak de lak aku nk mrh2 beria mcm skrg nih...

mood skrg nih gitu lah, kadang rajin kadang mls... aduhai

Wednesday, January 12, 2011

tart nenas n brownies coklat keju marble...

as`salam kwn2

aku nih skrg mmg cite psl mkn je kan... ish2 apa nk jd lah ek... huhuhu
lyn kn jelah korang ek...
aku mengoder tart nenas nih ngn marble kek nih ngn kak meen... sorang tokey kek yg aku kenali kt fb hehehe... kek dia mmg sedap... itu yg bile dia jual tart nih aku cpt2 oder siap tambah ngn marble lg hehehe...
mmg sdp n terbaik...

Tuesday, January 11, 2011

aku n nasi lemak

 as`kum kwn2,

agak2 kalu pagi2 apa agaknyer bfast utama korang ek....nasi lemak..agak2 ada tak dlm menu korang?
ehhehe kalu iktkan nasi lemak nih skrg nih tak blh la nk jd bfast wajib aku,tkt kang naik mencanak2 BP aku... hheheh saja nk bt selingan sesi bfast ns lemak ...
bt masa nih ns lemak yg paling best aku n puan emy suke mkn kt depan dbkl... mmg terbaik..


hidangan ns lemak kt dpn dbkl... mmg terbaik n terkenal ngn lauk yg pelbagai
ni lak nasi lemak aku msk sabtu aritu,pemintaan edy

p/s: beli daun pisang kt jusco semata2 nk msk nasi lemak... melampau je... hehehhe

Monday, January 10, 2011

ayam golek pantai dalam n ayam msk lemak cekur

salam kwn2...

fb n blog arini mmg msh hangat ngn AJL, mcm2 cite bg aku apa pun tak blh nk bt apa walaupun lagu yg aku suke tak dpt menang tp takpelah jnji diaorang dh bt persempahan ngn mantap...
biasalah blog aku skrg nih mmg asik ngn mkn2 je kan... hehehe
sabtu aritu aku terajin msk, msk lemak ayam cekur... hmmmm sedapnyer lama tak mkn nih
mlm tu lak cari ayam golek... aduhai mmg sedap...

ni lah dia ayam msk lemak cekur...

nsb lah dpt jumpa kedai ayam golek nih... lega

Friday, January 7, 2011

buah kegemaran

as salam sume kwn2...

sorry lama aku menghilangkan diri... mls n tak de gambar or cite bst nk kongsi kt sini, ok
kali nih aku nk kongsi ngn korang buah yg dh jadi buah wajib utk aku sejak peknen nih... aku tterbaca kt majalah wanita psl buah nih buah kiwi... yg ada asid folic yg tinggi juga blh mengawal tekanan darah tinggi.. banyak lg khasiatnyer tinggi ngn vitamin C n mcm2 lg lah... tp aku suke n tpaksa suke buah ni sbb dia blh kwn darah tinggi... ahak...
so, tiap2 ari aku mmg akn makan sekurang2nya sebiji... sedap gk... korang pun msti try