teman2....

Wednesday, December 29, 2010

lunch ikan bakar keramat

asalam sume...

ni kire entry yg terlewat gitu lah... lunch nih isnin lps, aku ngn bff aku pn emy n ardy mkn ikan bakar kt keramat... kami amik 2 potong pari, ulam, set lengkap nasi msti ada pencicah n sup... juga air mangga yg mmg best... dh lama sgt tak mkn situ dlm 1thn lbh gk lah... mmg tak berubah cume harga je yg.. oppss... agak naik skit..apa pun mmg best, sapa2 yg nk try blh la try ikan bakar kt pasar keramat tokey tu nama emi


Monday, December 27, 2010

ujung minggu di pt kahar

asalam sume...

sihat sume hendaknya ye, mcmne ngn ujung minggu korang?nk cite yg ujung minggu lps aku balik kg kt pontian johor,dr jumaat sampai ahad duk jln n mkn je kejenyer... mmg best betul lah... jom la lyn menu2 aku time kt kg,temasuk la mana menu2 yg beli kt pasar lambak, (kalu kt tmpt aku pasar mlm diaorang panggil pasar lambak)...

menu jumaat...

burung puyuh goreng...


dpt gk aku cari nasi ambeng kt psr lambak tuh


rojak petis,ada kt johor je kot


 sabtu lak

dpt gk mkn siput sedut msk lemak nih...

nasi ambeng original mkn dlm talam

p/s: ni antara makanan yg nk sgt2 aku mkn... dpt gk rasa cam best tul

Wednesday, December 22, 2010

beg merah ku

as salam kwn2

ingt tak aritu aku bebel2 nk tukar beg kan, akhirnya dpt gk lah aku beg baru... dh 2minggu pakai baru tingat nk letak kt sini... nk menayang la konon (ampeh tul lah dana nih) puas hati lah dpt gk beg baru... ngn sengih la masa dpt gk... siap aku ajak edy gi midvalley cari si merah ni... aku mmg tak mintak pndpt dia sbb apa yg ada kt kedai tu sume dia kata lawo... pastu bile aku dh amik si merah baru ckp takkan nk pakai baju merah hari2... eleh dia mcm tak kenal bini dia nih selamba je sume masuk ahak...
aku beli CR je... simple n harga pun sesuai ngn aku...


aku mmg tak blh la kalu hbeg kecik2 standard suke yg bsr2 pastu kalu edy bwk msti di ckp brt cam bwk batu ahak



p/s: kwn2 sile lah abaikan sepah2 kt belakang tu ek ehehhe

Tuesday, December 21, 2010

jubah putih balqis

Asalam sume...

akhirnya jubah putih siap jugak n selamat aku pos kan semalam,hrp2 blh sampai arini lah jubahnyer... dsign nyer agak simple ikut pd tuan nyer baju yg nk tema kaler biru+silver tp aku tambah pink... nk bg lg comel...
jom layan bunge2 nih...




kt bahagian tgn


bahagian leher,simple je

p/s: sorry ek korang sejak dua menjak nih mls nk amik gambar ngn dslr canon tuh, so amik ngn nokia aku je itu yg kalu gambar senget2 tuh sorry ek...

Friday, December 17, 2010

gambar2 yg tertangguh

sejak ada sindrom mls nih, nk upload gambar pun mls, lg2 lah bile fb kt ofis kene block... dpt online rehat je itu pun cam tak nk bg je kan....
n sedikit kemalasan diri aku sndiri, bile dh agak rajin nihi nk letak gambar manik yg aku smpt siapkan dlm bulan nih..
skrg nih tgh nk siapkan 1 jubah yg nk dihantar ke kerteh...skrg nih walaupun ngn seribu kemalasan aku gagahkan diri gk utk siapkan jubah itu



ini baju kwn aku dr BP...

baju k watie, nk yg simple sgt2


ini lak baju kwn aku dr ptrajaya, natalia
.

Wednesday, December 15, 2010

peel baru

asalam sume kawan2

isnin selasa aku mc so duk umah rehat2 jelah, ahad aritu tgh berjln2 kt jusco masa gi toilet ada darah skit... risau la kot bleeding terus ajak edy balik umah n cancel plan nk tgk wayang...isnin jumpa doc n dia bg ubat n dpt mc 2hari... so rilex2 jelah kt umah sambil menyiapkan baju2 yg ada...

pagi nih gi keje pagi2 dh lapo,bt air milo pns cicah ngn biskut tp yg peliknyer abis dh 3bungkus creamcraker munchy aku buang je milo pns tuh, bt air semata2 nk cicah je... ayak
apa nyer peel lah..tp tak rasa lak nk minum air pns tuh, kire peel baru lah tu...

Friday, December 10, 2010

sedapnyer ubi rebus

smlm borak ngn adik aku , dia duk cite kt umah mak aku rebus ubi pastu bt `belegudek` (bahasa jawa yek) ubi tuh rebus pastu tumbuk kan bwg putih,bwg merah,kunyit n bilis pastu goreng pastu campurkan ubi rebus tuh... wah sedap... aku dh terliur dh bile adik aku cite... dia duk cite nyai aku duk cabut banyak ubi...
ayat dia yg bt aku sakit ati... `ko balik lah kak, best banyak ubi sdap2 kt umah, ada kepek keladi lg` berbulu je telinga aku dgr

so, ngn berkobar2 aku ckp kt edy nk mkn ubi rebus, so sabtu nih nk gi psr tani utk cari ubi n keladi...
ohhh idamanku

gambar kredit pd fp kak rinnchan...

p/s:tp versi aku nnti lain skit tp ala2 camni gk... 
 

Wednesday, December 8, 2010

my mood....nk rasa beli hnbeg baru

mood skrg nih kn... nk membeli je... mcm lah duit ada
pastu blh lak skrg nih aku rasa cam nk tukar hnbeg baru... ish dana2
kalu 9bulan perangai gini abis lah pokai...
hnbeg carlo rino nih dh berusia 9bulan pe.... sama usia perkahwinan kami
korang nampak kan hnbeg kelabu tuh... ngda2 nk tukar baru dh

Monday, December 6, 2010

berita gembira untuk aku n edy

asalam kawan2

lama aku tak mengupdate blog nih... aduhai apa nk jd... sabtu ahad mmg lah tak blh bile kt umah tu line takde... time kt ofis jelah... kt sini nk kongsi berita gembira ngn kwn2.... kamis lps aku bt peknency test... ada 2 line hepi+tkt= peristiwa lalu, jumaat tu gi klinik n cek.. doktor ckp baru lg dlm 3-4minggu hepi tp doktor ckp aku nyer BP tinggi sgt, dia ckp kalu tak turun2 gk kene msk wad... alamak

aku mintak kwn2 doakan aku ye, moga kali nih aku dpt lahirkan bby aku nih... aku nk gk rasa camne lah ada bby gerak2 dlm rahim aku...

p/s: utk kwn2 mana yg ada petua camne nk bg BP aku nih turun n maintain tlg lah ek...

Wednesday, December 1, 2010

sedang berkursus fotografi di ofis....

dari 30 november sampai 2 hb disember nih aku ada kursus fotografi kt ofis nih, maklum sambil nk mencukupkan 7hari berkursus utk gomen nih... seronok tu seronok la sbb fotografi kan best pe... heheheh

arini gi melawat ke MAHA 2010 oh penat... gambar esok lah aku letak ek... arini fenat gile