teman2....

Saturday, October 30, 2010

dh balik kursus n berehat2 kt umah

salam korang...

sorry lah yek lambat skit mengupdate blog kali nih... meh aku kongsi skit gambar2 kt kursus aritu...
seronok2 gk la kursus tuh... gi jauh2 sesekali best gk..seronok lah sbb tp pantai..jln2 rehat kn badan...pastu balik tu brong kopok lekor membe2 kirim...



Sunday, October 24, 2010

berkursus di INTAN kemaman

sedang berkursus kepimpinan di intan kemaman dr 25 sampai 28 okt... jd kalu agak slow mengupload gambar... sorry ye kwn2...

Friday, October 22, 2010

pink... saya sgt suke warna pink



salam jumaat sume

korang suke kaler pink?msti suke kan... pink tu blh katakn sume pmpuan suke... dulu kaler feveret aku hitam,putih,biru glp... blh kata sume yg gelap2 sbb nk nmpak kurus konon nyer... tp sejak2 dh msuk usia dewasa... lps 25thun aku suke kaler pink, pink,pink, ungu n kaler yg meriah... tp apa pun aku suke sgt kaler pink... sampai kan kalu blh sume bnda nk kaler pink... walaupun blm lah fanatik sgt...

sampaikan edy pun aku suh pakai baju pink... tp dia tak suke... heheheh
emy je tau betapa aku gile ngn kaler pink...

Thursday, October 21, 2010

aku tgh addicted

skrg nih aku mmg mls bebeno memanik.. tak tau nper... kalu memanik pun pegang jarum ngn manik kejap pastu tgk tv, tgk n tgk lg... mmg very the very mls... ntah bile kemalasan aku nih nk ilang... bkn apa sbb ada 6baju dh kt aku yg kene siapkan raya haji nih...

aku tgh addicted ngn cite criminal mind kt fox astro 710 tiap mlm kul9.55 n ptg nyer cite chinta lak kt tv3 kul630... alahai... itu tak kire lg CSi yg tiap isnin ngn rabu kul10... alahai


Wednesday, October 20, 2010

cincin oh cincin

pagi td kt kantin baru aku perasan cincin kawin takde kt jari aku, gelabah aku... yelah sbb rasanye aku takde bukak2... lgpun aku nih bukan jenis yg suke bukak cincin or brg kemas lain... aku jenis yg pakai je... so, aku mule lah risau kot2 terjth kt mana2... aduh... risau gk... blik umah cari2 kt blik, kt dlm toilet, dlm bekas manik pun tkade... aku dh gelabah... last2 jumpa kt tp tmpt tdo... lega...
kan aku dh bgtau kt edy, cincin tu dh longgar....

menghilangkan kelemauan di the body shop

hilangkan kelemauan di jusco au...

aku versi lama n baru


versi 2010


versi 2009


versi 2008


versi 2007



versi awal 2007

Monday, October 18, 2010

koleksi tudung lg... the moon n stars

salam sume

nk letak koleksi tudung yg aku manik kan lg... tgh rajin memanik tudung je... baju agak mls...



Saturday, October 16, 2010

our lunch on 16th oct

pagi td gi pasar tani kt tmn melawati, nk beli ikan ngn sayur pastu edy nampak ketam terus amik 2 ekor... suh msk merah, suh masak sardin n bt kailan ikan masin... time2 edy ada nih baru la aku semangat nk msk beria n mcm2, kalu tak... 1 lauk je udah bile sorang2



Friday, October 15, 2010

menu mlm ini





disebabkan edy balik minggu nih,secara otomatiknyer aku menjadi rajin.... mlm nih menu adalah asam pedas ayam dan ikan tenggiri jeruk tp msti tak blh lawan K AYU@http://ruhayurazali.blogspot
tp jnji edy mkn brtambah kire ok lah tu...

ujung minggu nih nk msk2 apa ye....



selamat pagi korang,,
ujung mingu nih aku kene memasak sbb en edy ada kt umah... baru lah kene pkr nk mask apa ye
kalu tak... nasi ngn bilis grg+bawang pun dh ckup... (almaklum sorang)
nk menjelajah blog kwn2 lah... bt tambah2 idea msk2 nih...

Thursday, October 14, 2010

cendawan kukur @jamur kukur

hari sabtu 2minggu lps aku g pasar tani kt melawati, blh lak jumpa ngn cendawan nih... alahai terus aku beli... dh lama betul tak dpt mkn cendwn nih... ingt dulu masa kecik2 kalu kt kg ada org tebang pokok getah n bkr batang getah tu... bile dh kene ujan sume tak lama tuh msti cendawan ni tumbuh... msti gi cari n pungut cndawan nih ngn arwah nyai n adik2 aku... seronok nyer... kenangan yg tak blh nk rasa lg skrg...

so, sabtu baru ni baru dpt msk utk kali ke2... sedap btl... hehehhe
korang kenal ke tak cndawan nih?

Wednesday, October 13, 2010

award dari kak ayu




salam sume, smlm ada dpt award dr k ayu...memula nk mintak maaf kalu dana slh atau tak betul dlm menerima award nih... maklum lah dana nih kire baru lg dlm berblog nih... so, agak slow skit hehehe...

so, dana nk setelkan syarat2 yg diberi utk award nih...

1- write 5 intersting fact about the person who give u this award:

i-k ayu nih seorang peniaga kedai mkn yg berjaya
ii- dia berasal dr johor cam dana gk
iii- dia sgt suke mencoret mcm2 cerita, kongsi info atau apa jua di blog nya
iv- seorang kwn yg baru dikenali d blog tp mcm dh lama kenal
v- mempunyai permata hati bernama `umai`...

2- write down 10 interesting fact about urself n ur hobby
i- dana nih berasal dr ayer baloi, pontian johor
ii- mempunyai 5orang adik beradik n saya anak yg sulong
iii- suami saya nama mohd rohaidi atau edy
iv- edy keje kt terengganu tp saya di kl
v- dana bekerja di jupem jln semarak
vi- mule minat ngn manik, labuci n etc pd pertengahan 2008
vii- mule berani mengambil tempahan pada akhir 2008 hingga sekarang
viii- sgt gembira bile customer puas hati ngn hasil kerja saya
xi- sbenarnya dana takde asas menjahit pun, pelik camne blh jht manik
x- dana nih selain memanik hobi yg dh lama sgt tak buat membaca novel... mmg sgt2 suke membaca tak kire la apa pun

3- pick ur most 10 deserving recipent n describe them..

disebabkan dana nih baru lg dlm alam blog nih, so tak ramai lg geng... so dana bg 4 je blh?

i- emy- kwn baik dana kt ofis, http://storyofsuri.blogspot.com
ii- lieya, kwn lama yg jumpa di blog n fb, http://lieyalatif.blogspot.com/
iii- zanna- juga kwn lama yg jumpa balik d blog n fb, http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com
iv-cik linn- kwn yg dana kenal di blog nih, http://www.ciklinn.com


betul ntah tak nih dana nyer jawapan utk award tuh... k ayu sile lah bgtau camne ek...

Tuesday, October 12, 2010

baju raya ku..

tahun nih baju raya aku ada 4 pasang tp 3 pasang ni je yg sempat aku nk manikkan, itu pun dpt dimanik lps raya... hehehe sadis betul rasanyer... lg2 2 baju aku tuh plain je... bile kosong mmg lah mcm apa... tp puas hati dh manikkan... walaupun simple




Monday, October 11, 2010

koleksi tudung yg sudah diglamerskan

koleksi tudung2 aku yg tlh diglamerskan.... kalu aku ada sedikit kerajinan nnti aku bt lg...

p/s- utk kak siti ruhayu.... sile lah komen lebih2 ek kak... :)







Thursday, October 7, 2010

hidup aku & manik

ini antara gambar2 manik aku... kalu diikutkan... mmg nampak peningkatan banyak manik tu, dr skit2 je sampai dh makin banyak dan banyak... dr minat suke2 dh jd business part time kecil2an... walaupun kadang aku blank, kadang aku hilang mood... tp aku gembira bile org suke n puas hati ngn apa aku bt... hehehhe

n aku ingt lg, mak aku pun pelik camne aku blh jht manik sedangkan aku nih nk jht lurus gune mesin pun blh senget2... pelik kan...
harapan aku, moga aku lbh sukses lg... rasanya tahun ni dh nk masuk 3tahun aku berkecimpung dlm dunia manik ni...



ini antara cabaran besar seorang penjahit manik





ini antara koleksi awal2 aku belajar manik

Monday, October 4, 2010

ikea oh ikea

ahad lps balik dr umah emy aku terus mengajak edy ke ikea, tp dek kerana ujung minggu of course lah jem gile... ngn masa yg terhad sbb nk antar tain ke lrt utk balik ke uitm lendu...
so, dpt pusing kjp je kt ikea n... ini je yg dpt aku beli...
n dengan penuh bersemangat aku ckp kt edy... `yang lenkali kite gi lg ek,tungu awak gaji`....